Voor mijn spinnertjes zet ik altijd een Ultra Light spinstangetje die ik zelf maak.

Een spinstangetje voorkomt dat regelmatig tijdens het ingooien je spinner om je lijn heen slaat.

Bij groter spinners zet ik er dan ook nog een extra stalen onderlijn ervoor zie elders op blog bij Ultra Light onderlijntjes.

Bij de mini spinners laat ik dit achterwege omdat een spinstangetje wel voldoende is en grote snoek niet zo snel zal toehappen. En als dit gebeurt dan is het stom toeval dat je deze kan haken met de haakgrote van de kleine vliegjes

Natuurlijk beginnen we met alle benodigdheden voor de spinstangetje.

Afhankelijk van waarop je vist en de grote van de spinner kan je de draad dikte kiezen voor de spinstang 0.3 – 0.4 – 0.5 – 0.6 of nog dikker draaddikte.

Verder heeft men nodig speldwarteltjes en wartels om het mooier af te werken ook nog krimpkous.

Eigenlijk is het maken van een spinstang bijna hetzelfde als het maken van een spinner. Alleen heb nu aan beide kanten een rond oogje nodig met een speldwartel aan de ene kant en een wartel aan de andere kant.

Aan de andere kant de speldwartel.

Nu kan je gebogen stukje om de stang heen draaien.

Vergeet niet om de krimpkous er eerst op te doem.

Even heet maken en je spinstangetje is klaar. En met een stukje krimpkous ziet het er een stuk beter uit.

Zelf gebruik het liefst zo dun en klein mogelijk materiaal. Ik gebruik dan ook 0.3 en 0.4 mm remanium draad. Ook federhard verenstaal is prima om mee te werken.

Ja bij een spinstangetje maken, maken ik zoveel mogelijk gebruik van meervoudige wartels. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Hierdoor verminder je ook de kans op kinken van je lijn. Maar ook daar is een oplossing voor.

U zal zien dat het vissen met een spinstangetje voor de spinner een stuk prettiger vist.

Groet, GAE

.