Ik had hem al de SILSTAR Powerwind MATCH 3866 390 cm lang. Een paar jaar terug heb ik hem verkocht samen met zijn grote broer van 420 cm.

Een hengel waar ik erg veel plezier van heb gehad en vele succesvolle visavonturen ermee meegemaakt. Een paar keer is die zelfs mee geweest naar Denemarken. Maar ook hier in Nederland heeft die mij zeer zeker niet in de steek gelaten.

Ondanks dat het een match hengel is heb ik vele zeelten en karpers ermee gevangen

Ja helaas verkocht met zijn grotere broer. Nee spijt heb ik er niet van gehad. Wel vond ik het erg jammer dat ik hem verkocht had. Vooral ook omdat die een beetje emotionele waarde had.

Kort geleden kon ik hem weer kopen. Ik hoefde er niet over na te denken. Met een passend bod kwam die weer in mijn bezit.

Bij uitpakken sprongen bijna de tranen in mijn ogen. Man – man – man hoe kan iemand een hengel zo behandelen. De kurken greep was niet om aan te zien. Allereerst heb ik de vuile kurken greep onder handen genomen dat er erg beroerd uit erg vuil was. Het was niet om aan te zien.

Na een stevige wasbeurt met lauw water groene zeep en een zachte spons ben ik best wel een poosje bezig geweest om het vuil eraf te krijgen. Het resultaat mag er dan best wel weer wezen. Het was zeker de moeite waard om het te doen. Dus denk eraan NOOIT schuren maar met een zachte spons groene zeep en lauw stromend water poetsen. het loont de moeite het ziet er weer tip top uit.

Trouwens de hele hengel (drie delen) heb ik met lauw water en groene zeep onder handen genomen. Wel met een zachte droge doek even na poetsen.

Rest mij alleen nog om hem even te verwennen door de hele hengel met Protex hengel wax na te behandelen. Dan ziet die er weer uit als nieuw.

Ik ben erg blij dat ik hem weer in mijn bezit heb de SILSTAR Powerwind MATCH van 390 cm. Een lekker fijne hengel wat absoluut geen dikke boomstam is. Ik hoop dat ik weer er vele mooie visavonturen ermee mee mag maken

Groet GAE