Je ziet wel eens spinners die zelf gemaakt zijn de tranen zouden dan spontaan in je ogen springen.

Als je ziet hoe of de ogen soms gemaakt zijn man – man – man

Als je geen feeling ervoor heb dan kan je nog altijd spinstangetjes kopen met een kant en klaar oog erop.

Vaak zijn ze zonder een stukje krimpkous bij het oog deze dus zelf erop gedaan.

De benodigde gereedschappen zijn een ronde punttangetje en een zijbekkniptang

Natuurlijk draad om spinner te maken. Je kan RVS verenstaal nemen of Remanium draad Federhard. Voor deze spinner is dat 0,5 mm draad dikte. of koop een kant en klare spinstang met oog.

Ook krimpkous ontbreekt er bij niet om een stukje bij het oog te doen.

En dan de spintube de binnendiameter van spintube altijd kleiner nemen dan 2 x de draad diameter die men gebruikt voor spinner. In dit geval spintube van 0,75 mm Remaniumdraad is 2 x 0,5 mm = 1 mm. Er zijn diverse kleuren te koop.

En de spinnerbladen mogen niet ontbreken in dit geval gekozen voor gehamerde Indiana spinnerbladen.

Een fobie van mij is wel bij nikkelen spinnerbladen horen ook de ruiters en de holle kraaltjes of beads dezelfde kleur te zijn in dit geval alles van nikkel..

Ook de vliegjes en of streamertjes mogen niet ontbreken om je spinner compleet te maken.

Nu gekozen voor een vliegje. Die kan je kopen of ook zelf maken. Bij zelf maken zoals deze krijg je een vlieg zoals je hem zelf wil hebben.

Zo en dan nu het maken van je eigen spinner

Het draad knip je op de lengte van de spinner die je wil hebben.

Met het punttangetje kan je er een oogje aan buigen en het minimaal 3 x er omheen draaien.

Ja en dan meteen een stukje krimpkous op doen het stukje over lengte van erom heen draaien en wat je er af knipt kan zeer scherp zijn.

Dan monteer je de ruiter met spinnerblad en daaronder je kraaltje of wat dan ook. Zelf doe ik altijd twee kraaltjes of beads. Het spinnerblad draait dan sneller en soepeler. Onder de kraaltje of beads plaats je dan de spintube.

Je buigt dan aan de onderkant weer een half oogje en knipt het restant van draad op de lengte af zodat je de spintube erover kan schuiven tot het halve oog.

Even spintube omhoog schuiven vlieg erop en dan stintube weer terug en je heb een perfecte Ultra Light spinner

Het maken van een spinner is echt geen grote of moeilijke klus. Je heb er ook geen hoge school gradatie voor nodig. Een heel klein beetje handigheid en geduld is al genoeg.

Heb je moeite met het maken van het oog op de spinstang koop deze dan ze zijn er in vele verschillende diktes en lengtes te koop. Je zelf gemaakt spinner ziet er dan veel gelikter en professioneel uit.

Alle begin is moeilijk door het vaker te doen krijg je vanzelf de handigheid en veel meer plezier in het maken van je eigen spinners.

Groet, GAE