Soms loopt een dag niet geheel zoals je wenst dat die zou lopen.

Ik had boze plannen om lekker even met de #0/1 vlieghengel even op pad te gaan. Kijken of ik nog wat baarsjes en ruisvoorntjes kon vangen.

Alles heb ik schepnet – vlieghengel – reel – fototoestel – telefoon – vliegen – zonnebril – drinken – suiker snoepjes – mijn vis hoed – mijn vliegvis jack met alles erop en eraan – fiets. Kortom compleet uitgerust.

Bij het viswater aangekomen kom ik al snel tot de conclusie dat de batterij van mijn foto toestel niet opgeladen is en foto’s maken met mijn telefoon doe ik niet meer. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik hem in het water laat donderen.

Na de eerste foto laat mijn toestel het afweten. Jammer dan accu echt helemaal leeg. Gelukkig heb ik nog één foto kunnen maken.

Nog een foto kunnen maken van mijn 8e of 9e redelijke visje van dat moment. Daarna geen foto’s meer de batterij was helemaal leeg..

Na een paar uurtjes vreemd ik vang niet zo veel baarsjes en ruisvoorntjes meer zoals in het begin. Ik kijk dus maar voor alle zekerheid mijn vliegje na. Voor hetzelfde geld is puntje van de haak bot. Maar nee het bindsel is los gaan zitten en naar de haakbocht geschoven.

Heb nog wel een paar keer alles richting haakoog kunnen schuiven of liever gezegd proppen zodat het weer een beetje goed zat.

Na een paar visje ben ik maar gestopt. Ik had geen zin om een ander vliegje aan de lijn te knopen. Thuis maar even hiervan foto’s van gemaakt. Ook nadat ik de vlieg helemaal hersteld heb en die weer mee kan om achter de ruisvoorn en baarsjes aan te gaan.

Hoe het kon gebeuren weet ik nog steeds niet. De vliegen doe ik goed afbinden en met een druppeltje bindlak afwerken.

Het enigste wat ik kan bedenken dat na een paar uurtje en het vangen van totaal 73 visjes volgens mijn handteller. De vlieg het begeven heeft mede ook door het zwiepen – zwaaien van de lijn met de vlieg eraan.

Ach een echt kwalijke zaak is het natuurlijk niet. Heb echt GENOTEN en lopen GENIETEN met hoofdletters. Dit wil ik elke keer wel meemaken. Ik kan zeggen een paar gouden uurtjes op een dag met een goud randje.

Groet, GAE