Ik heb vele beetverklikkers geprobeerd. Ook diverse aantallen zelfgemaakte van zachte oordoppen en van balsahout en nog een paar van ander materiaal. Van vele is het nadeel dat deze op je lijn geschoven moet worden en dan afklemmen met een kunststof staafje. Ja ja je heb ook die kneedbare en nog wat andere heb ik geprobeerd. vele blijven niet op de gewenste diepte (hoogte) zitten waar je hem plaatst.

Zelf ben ik teruggevallen op de doodgewone Strik indicators die te koop is in de winkel.

Je heb ze in alle soorten en maten en vormen en kleuren en kleur combinaties. Afhankelijk voor welk gebruik neem je de juiste maat uiteraard. Zo heb ik ook halve strike indicators. Gewoon even op maat snijden.

Ik heb wel geleerd om deze op een andere manier aan mijn lijn te monteren. Allereerst haal ik het siliconen slangetje eraf. En dat schuif ik op mijn lijn.

Daarna schuif ik het omhoog zodat ik het over de knoop van leader en vlieglijn kan plaatsen. Hier zit die over die knoop van je leader en vlieglijn.

Wil ik hem gebruiken schuif ik het siliconen slangetje terug richting karperbol of vlieg.

Op de gewenste diepte (hoogte) plaats ik het drijvertje (strike indicator)

Zelf heb ik op deze manier geen last gehad dat die deed verschuiven. Het bleef keurig netjes op de gewenste plek zitten waar ik het wilde hebben.

Wil je hem niet gebruiken dan haal je eenvoudig het drijvertje weer eraf en schuif je het siliconen slangetje weer omhoog naar de knoop van leader en vlieglijn.

Meer moeite kan men hebben om je karperbol – dubbele karperbol – maden bol of vlieg te laten drijven of laten zinken.

Maar daar hebben we de volgende hulpmiddelen voor. Ik gebruik dit omdat ik alleen met EGG Yarn en Dyckers Yarn gebruik voor mij karper kunstaas.

En om te laten zinken.

Je heb natuurlijk vele verschillende soorten om de vliegen te laten drijven en zinken. Dit is slechts een voorbeeld uit de vele soorten die je kan kopen.

Er zijn nogmaals vele manier om een strike indicator te monteren dit is op de manier zoals ik het doet. En op welke manier men het doet als het maar werkt zoals je het wil dat het werkt.

Groet, GAE