Vrijdag 29-05-2020

Velen zullen mij wel een cultuur barbaar noemen. Ik vis vaak zoals het eigenlijk niet hoort. Fijn, mooi daar zit ik echt niet mee. Met vlieghengel lukte het niet in het met 100 cm hoge gras en rietkant fatsoenlijk te werpen. Zo knappe en allround vliegvisser ben ik nu ook weer niet. Dus lekker de CJW Mosquito 00 gepakt om daarmee te vissen. Een Shimano Symetre 500 molentje eronder met 0,04 mm Nanofil lijntje. Alleen het knopen van die propellervliegjes en de andere vliegjes ging uitermate moeilijk. Maar alles werd goed gemaakt door de vangsten. Ik heb dus dubbel en dwars genoten en o ja ben een beetje verbrand in mijn gezicht. De foto’s staan in willekeurige volgorde.

Meer dan dit doosje had ik vandaag niet nodig

En natuurlijk mijn CJWtje MOSQUITO 00 met daaronder een Shimano Symetre met 0.04 mm met een Nanofil lijntje

Als eerste maar begonnen met een propellervlieg met een worm imitatie. Dat leverde een aantal baarsjes op. Deze heb ik gevist zonder een extra loodhagel van 0,8 gram circa 30 cm voor de haak. Ik hoefde de vis niet zo ver te halen.

Na het verwisselen van propellervlieg voor een gewoon vliegje met een Tugsten Rainbow bead ging het pas echt los.

Niet alleen voorntjes maar ook de ruisertjes heb ik kunnen verleiden.

Het waren niet allen de visjes die in een kleuterklasje tegenkomt maar ook de ietsewat grotere.

Het werpen ging wel wat moeilijker zonder een extra loodhageltje.

Maar ja des te mooier is het als het lukt. Vliegjes vissen op de CJW Mosquito 00

Het liefste met de vlieghengel maar ach verandering van spijs doet eten. En ik zeg het heel eerlijk het waren een paar geweldige uurtjes.

Ik had het al eerder gedaan al een paar jaar terug. En ook ook op mijn CJW Feather 2 vlokhengeltje. Het is gewoon een heel aparte ervaring. Ik kan het iedereen aanraden die echt ultra Light doet vissen.

Groet, GAE