Zondag 15 september

De zon gaat flink schijnen en het begint te kriebelen. Mijn plan om te gaan vissen op ruisvoorn met de #0/1 Ultra Light vlieghengeltje

Niet allen het Ultra Light vlieg stokje gaat mee maar ook mijn CJW Mosquito 00 gaat mee om hopelijk wat baarsjes te vangen als de ruisvoorns niet thuis zijn.

Op mijn gemak wat vliegen bij elkaar gezocht om achter de ruisvoorn aan te gaan.

En ook een paar kleine spinnertjes en zelfs kleine streamertjes mee . Je weet immers maar nooit. Je kan er beter mee dan om verlegen zitten als je op pad gaat.

Nu ben ik wel dat type dat niet een paar uur in de auto gaat zitten om speciaal ergens naar toe te rijden om daar te gaan vissen.

Ik ben gewoon daarginds hier om de hoek geweest. Lekker helder water dat niet al te diep is met behoorlijk wat waterplanten.

Aangekomen natuurlijk eerst even het water voorzichtig verkennen en ja hoor ze zijn thuis. Dus snel het vlieghengeltje in orde gemaakt met een redelijk maar ook niet al te groot vliegje.

Meteen al bij de eerste worp Had ik al een flink iets te pakken namelijk de boom schuin achter me. Dat is pech vlieg weg

Nieuw vliegje eraan gebonden en de vlieg lag nog geen 2 seconde op het water of de eerste ruisvoorn kon ik al noteren.

Ik heb een aantal leuke formaat ruisvoorns kunnen / mogen vangen voor dat watertje.

Ook een fors aantal kleinere Ruisvoorns kunnen vangen. Het is en blijft een feest om die kleine blokjes goud te mogen vangen. Ik heb niet van alle een foto genomen. Nee echt niet dan had ik wel fotograaf geworden of zoiets. En om hier 60 of meer foto’s te plaatsen heeft ook geen enkele zin. Het vissen was een feest op zich en vooral om te zien wie er als eerste bij de vlieg was.

Tja vandaag slechts 2 vliegen gebruikt het gaat me steeds beter af denk ik. Ik maar 1 vliegje permanent in een boom geparkeerd. Aan het doosje kunt u zien welke ik gebruikt heb.

Ook een genot was om een aantal van die geweldige kleine rovers te zien die nog lang moeten groeien om een behoorlijk formaat te bereiken. Ik heb het dan over de mini snoekjes van 20 – 25 cm.

Dus de vlieghengel aan de kant en de CJW Mosquito 00 gepakt met een klein spinnertje eraan.

Ik kon blijven werpen tot ik een ons zou wegen maar geen enkele pakte het spinnertje. Gek was het eigenlijk ook weer niet want het water wemelde van het kleine speldaas.

Wel kon ik de andere rovertjes vangen net zoveel als men wilde. Elke worp was het wel raak. Vooral als je vlak langs het plompenblad of kannenblad ging. Je zag ze dan eronderuit schieten en op het spinnertje duiken.

Ook hiermee heb ik lol gehad en genoeg gevangen.

Het allerbelangrijkste is wel dat ik heb lopen genieten van de eerste tot de laatste minuut.

Nog even een close-up van de o zo succesvolle vlieg van die dag met één van die prachtige vissen die in ons water voorkomt de RUISVOORN.

Ja het was GENIETEN met hoofdletters. en aankomend weekend hoop ik weer te kunnen. Maar dan ga ik naar ginds een ander watertje nabij Utrecht.

Groet, GAE